Barloe.nl – Tangle, Twidde en OSM toys

Wat zijn Twiddle Toys eigenlijk?

Twiddle ToysDe Twiddle is het coolste speeltje van dit moment. Met de Twiddle Toys heb je eindeloos veel speelplezier. Ze zijn uitdagend en ontspannend. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Onder andere in rood, blauw, groen en paars. De Twiddle is gemaakt van tussen de 70 en 175 verwisselbare stukjes. Doordat de stukjes verwisselbaar zijn, kan je ze vormen, kneden en uit elkaar halen. Zo kun je ze op oneindig veel manieren vormen. Los van het oneindige speelplezier wat je met de Twiddle kan beleven, zitten er ook allemaal positieve voordelen aan. Één van die voordelen is het verlichten van stress. Doordat je heerlijk kan friemelen worden je hersenen afgeleid van het feit dat je stress hebt.

Twiddle toys zijn onderdeel van het populaire speelgoed Fidget. Fidget, Kneed, Vorm! Er zijn diverse soorten Fidget toys. Onder andere de Tangle Toys zijn erg populair. Maar zo ook de OSM Toys. De Twiddle is uitgevonden door Richard x Zawitz van Tangle Creations. Dit is de officiële uitgever en bedenker van deze Fidget toys. 

Let op: De Twiddle Fidget Toys zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar

Wat zijn de voordelen van Twiddle Toys?

Er zijn eigenlijk helemaal geen nadelen aan de Twiddle . Ze zijn er voor plezier en om je te helpen bij bepaalde dingen, zoals stress, focus en ADHD. Echter, zijn Twiddle toys niet voor kinderen onder de 3 jaar, aangezien ze een risico kunnen vormen voor verstikking.

 • Twiddle toys helpen therapeutisch;
 • Ze hebben een uniek design en zijn erg goed voor de grip van de hand; 
 • Het verlicht stress en zorgt voor focus;
 • Helpt bij een specifieke RSI-klacht muisarm;
 • Het versterkt de visuele- en gevoelszintuigen;
 • Helpt de aandacht af te leiden van andere prikkels.
 • Het verbetert het concentratievermogen;
 • Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie;
 • Is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme;
 • Maakt stramme handen los en versterkt de handspieren;
 • Daarnaast zijn Twiddles gewoon super gaaf om mee te spelen!

Wanneer worden Twiddle Toys gebruikt?

Je kunt de Twiddle altijd en overal gebruiken. Vaak worden ze gebruikt op school en thuis. Op basisscholen worden Twiddle fidget toys vaak gebruikt bij het voorlezen, groepskringen en besprekingen. Dit heeft enorm veel positieve invloed. De Twiddle zorgt ervoor dat de kinderen in groepen stil zijn, gefocust en zo de andere kinderen niet afleiden. Maar ook thuis kan je de Twiddle uitermate goed gebruiken! Ben je een heerlijk boek aan het lezen, zit je tv te kijken of zit je te leren voor een toets? De Twiddle toys zijn voor jong en oud en hebben naast stressverlichting en focus ook enorme therapeutische voordelen! Zo worden de spieren van de hand en vingers op de juiste manieren beïnvloed en zorgt dit voor herstel van de spieren.