Barloe.nl – Tangle, Twidde en OSM toys

Wat zijn OSM Toys?

OSM ToysOSM (Object for Spatial Manipulation) is zowel een visueel wonder als een stressverlichter en is speelgoed dat in een eindeloze, magische lus kan draaien. Omdat elke OSM is gemaakt met zes identieke schijven die uit elkaar kunnen worden geklikt, kun je ook meerdere sets gebruiken om verschillende kettingen en cirkels te maken! De OSM Toys zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: blauw, geel, rood, wit, zwart en zwart-wit. Ze zijn gemaakt van loodvrij, ftalaatvrij en BPA-vrij plastic. Dit zijn weekmakers die vaak terug te vinden is in de meeste plastic soorten en pvc producten. Er is bij de productie gekozen voor duurzame materialen die kindvriendelijk zijn. Het speelgoed is uitbundig getest en is gebleken als één van de sterkste fidget toys.

De OSM Toy (uitgesproken als “awesome”) is een verwondering als anti stress hulpmiddel. Doordat je de toy op oneindig veel manieren kan buigen en vormen wordt het nooit saai.

Dit awesome speelgoed is onderdeel van het populaire speelgoed Fidget. Fidget, Kneed, Vorm! Er zijn diverse soorten Fidget toys. Onder andere de Tangle Toys zijn erg populair. Maar zo ook de Twiddle Toys. De OSM Toy is uitgevonden door Richard x Zawitz van Tangle Creations. Dit is de officiële uitgever en bedenker van deze Fidget toys.

Let op: De OSM Toys zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Kan zorgen voor verstikkingsgevaar.

Wat zijn de voordelen van OSM Toys

OSM Toys zijn op een unieke manier ontworpen. Ze hebben draai- en klikbare schrijven en onderdelen. Hierdoor kan je ze buigen op oneindig manieren. Tijdens het ontwerpen van de OSM toys is speciaal rekening gehouden met kinderen. Het is loodvrij, ftalaatvrij en er is gebruik gemaakt van BPA-vrij plastic. Ftalaten is een soort weekmaker. Dit zit vaak in plastic of PVC producten maar is niet goed voor het milieu. Door het gebruik van ftalaatvrij plastic is er goed meegedacht aan de duurzaamheid van het product. Bekijk hieronder alle voordelen.

 • Ze helpen therapeutisch;
 • Draait in een eindeloze magische lus;
 • Een stressverlichter en leuk voor alle leeftijden vanaf 3 jaar;
 • Combineer meerdere sets in verschillende kettingen en cirkels;
 • Gemaakt van loodvrij, ftalaatvrij en BPA-vrij POM-plastic;
 • Het versterkt de visuele- en gevoelszintuigen;
 • Helpt de aandacht af te leiden van andere prikkels;
 • Het verbetert het concentratievermogen;
 • Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie;
 • Is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme;
 • Maakt stramme handen los en versterkt de handspieren

Wanneer worden OSM Toys gebruikt?

Je kunt OSM toys op oneindig veel manieren gebruiken. De awesome toys zoals ze genoemd worden worden veel gebruikt tijdens andere bezigheden. Dit is een goede stimulans voor de hersenen. Ben je een film aan het kijken, aan het leren voor een toets of zit je een boek te lezen, ondertussen friemelen met je OSM toy zal jou ook meer rust geven. Doordat je hersenen geprikkeld worden wordt je niet afgeleid tijdens je andere bezigheden.