BarLoe.nl Speelgoed Tangels Speelgoed met Speelwaarde

Intro

Tangle:
Een Tangle is verantwoord spelmateriaal met een therapeutische en kalmerende werking. Het versterkt namelijk de visuele zintuigen en de sensomotoriek bij kinderen. Doordat de Tangle is opgebouwd uit een serie boogjes van 90 graden  kan de Tangle eindeloos veel vormen aannemen. De Tangle heeft geen begin of eind en kan je op verschillende manier bewegen. Door de Tangle te bewegen helpt het de aandacht af te leiden van andere prikkels en verbeterd het o.a. het concentratievermogen. Een Tangle is daarom ideaal te gebruiken binnen de klas, want wanneer kinderen last hebben van externe prikkels tijdens de instructie van de juf of meester biedt een Tangle hierin uitkomst. Met gebruik van de Tangle ontstaat een verbeterde concentratievermogen waardoor kinderen op dat moment de instructie beter in zich op kunnen nemen terwijl zij ondertussen aan het friemelen/ bewegen zijn met hun Tangle.

De Tangle stimuleert de fijne motoriek en is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme. Doordat de Tangle eindeloos kan bewegen maakt het de stramme handen los en versterkt het de handspieren. Het is een geschikt therapiemiddel tegen een muisarm. Door met twee handen een Tangle te bewegen spreek je ondertussen je beide hersenhelften aan en doe je ook nog aan hersengymnastiek.

Er zijn verschillende soorten Tangl, de grote van de Tangle kan verschillen maar ook de kleur en de textuur. Er zijn ‘gladde’ Tangles, ‘fluweel’ zachte Tangles, ‘rubber’ achtige Tangles, ‘textured’ Tangles. Maar ook kleine ‘junior’ Tangles en grote ‘orginele’ Tangles en ‘zware’ Tangles.

De Tangle ‘junior’ collectie is eindeloos met kleur te combineren. Omdat de Tangle met een kliksysteem met elkaar verbonden is kan deze eenvoudig los gemaakt worden. Op deze manier kan je allerlei kleurtjes met elkaar combineren en kan je de Tangle zo lang maken als je zelf wil. Dan kan je de Tangle zelfs als sieraad gebruiken.

Naast dat kinderen de Tangle gebruiken binnen de klas wordt de Tangle ook veel gebruikt door mensen die last hebben van stress… doordat de Tangle een eindeloze beweging kan maken en je hersenhelften activeert heeft de Tangle een stress verlagend effect. Denk ook hier ook aan mensen die gestopt zijn met roken en onrust ervaren en de behoefte hebben aan sigaret wordt geadviseerd om een Tangle te pakken. Je zal merken dat de onrust snel afneemt en hierdoor de trek in een sigaret afneemt.

Tangles bestaan uit verschillende kleine onderdelen en zijn daarom pas geschikt vanaf 3 jaar en ouder.

Bekijk ook de onderstaande filmpjes om een indruk te krijgen wat je allemaal met een Tangle kan doen.

Tangle Creations

Tangle Nightball

Webshop Keurmerk