Barloe.nl – Tangle, Twidde en OSM toys

Wat is een Tangle Fidget?

Tangle Fidget

Twist it, turn it! Tangle Fidget Toys is het speelgoed om het creatieve in je naar boven te halen. De missie van de maker van Tangle Toys is om speelgoed te ontwikkelen wat de creativiteit van kinderen stimuleert. De eerste Tangle toy werd uitgevonden in 1981 door Richard X Zawitz. Het is begonnen als een kunst puzzel, maar later bleek dat er veel meer en betere voordelen aan het speelgoed zat. Kinderen zeiden vaak dat het ze heel rustig hield en in sommige situaties juist hielp met focussen. Vanaf daar is het begonnen als project, Richard wilde speelgoed uitvinden wat de kinderen positief zal beïnvloeden.

In 1997 is een nieuwe collectie Tangles Fidget Toys uitgebracht samen met McDonalds. Er zijn toen ruim 40 miljoen tangle toys vergeven in Happy meals.mTangle Toys worden ook wel gezien als therapeutisch speelgoed en als oneindig speelgoed.

 McDonald's Nickelodeon Tangle Toys 'Twist-a-Zoid' Happy | Etsy Nederland

Er zijn veel verschillende soorten Tangle Fidget Toys. Elke soort komt met een eigen voordeel. Zo is er bijvoorbeeld Tangle Therapy. Deze lijn is ontworpen om stress enorm te verminderen. De Tangle Therapy lijn is zelfs een medisch geregistreerd hulpmiddel. Het heeft meerdere personen helpen omgaan met vele soorten angsten. Daarnaast heeft het ook mensen geholpen te stoppen met roken. Dan heb je nog Tangle Braintools, de naam zegt het al een beetje, maar dit heeft als doel om hersenfunctionaliteit van kinderen positief te beïnvloeden. Zo leren ze een betere hand-oog coördinatie en zullen ze zich beter kunnen focussen op meerdere dingen tegelijk. Er is een heel groot geloof vanuit de Tangle gemeenschap dat het helpt om zowel de mentale als de fysieke gezondheid van mensen te verbeteren. Meer dan 98% van de feedback is altijd positief!

Let op: De Tangle toys zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar!

Wat zijn de voordelen van Tangle Fidget?

Tangle Fidget brengen alleen maar voordelen met zich mee.

  • Tangle Fidget zijn erg gaaf en helpt therapeutisch;
  • Helpt bij een specifieke RSI-klacht muisarm;
  • Het versterkt de visuele- en gevoelszintuigen;
  • Helpt de aandacht af te leiden van andere prikkels.
  • Het verbetert het concentratievermogen;
  • Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie;
  • Is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme;
  • Maakt stramme handen los en versterkt de handspieren;
  • Ook zeer geschikt als therapie voor een muisarm.

Wanneer worden ze gebruikt?

Tangle Fidget kunnen op elke moment van de dag gebruikt worden. Thuis, in de klas of tijdens een gesprek. Kinderen / volwassenen vinden rust en
het concentratie vermogen zal niet afwijken. Wereldwijd hebben Tangles de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd als ‘therapeutisch speelgoed’. Ze zijn oneindig leuk. Laat je verassen door een groot scala aan kleuren, veel motieven, texturen en zelfs artistieke ingevingen. De Artist collectie is een hele populaire collectie! 

Neem een break van je dagelijkse bezigheden en ga even rustig achterover zitten om met je Tangles te spelen. Het zal je zo enorm veel verder helpen. Even een 15 minuten pauze met je tangles en je bent daarna weer klaar om aan de slag te gaan met je dagelijkse bezigheden. Vanuit veel oogpunten zijn Tangles populair. 

Heb je last van concentratieproblemen, of vind je het lastig om te focussen? Dan is de Tangle toy echt iets voor jou. Kijk naar bijvoorbeeld naar onze Tangle classics, Tangle artists, of de Tangle textured zijn ook erg populair!